Descriere
Gratar din fonta pura OTI, 26x26cm 180454.
Gateste sanatos si gustos in vasele din fonta de la Oti!
Gratarul din fonta pura are capacitate calorica mare, caldura inmagazinata se distribuie timp indelungat catre preparat, in mod constant si uniform.
Mancarea capata astfel un gust delicios, pastrandu-si totodata calitatile nutritive.
Cu un maner pliabil, gratarul din fonta pura de la Oti este usor de manevrat si depozitat, extrem de practic in orice bucatarie.
Vasele din fonta devin mai bune pe masura ce sunt folosite, intrucat absorb treptat grasimea in suprafata lor poroasa, fiind astfel o investitie potrivita pe termen lung.
Dimensiune gratar: 26×26 cm
Instructiuni de intretinere si folosire a vaselor din fonta pura
Pregatirea vasului din fonta pura: asezonarea
Inainte de prima utilizare, spalati vasul in apa fierbinte cu detergent de vase, clatiti-l si uscati-l. Ungeti vasul, pe toate partile (interior, exterior), cu o pelicula de ulei vegetal si introduceti-l in cuptor la o temperatura scazuta, de circa 100°C, pana cand se absoarbe uleiul in porii vasului. Opriti apoi cuptorul si lasati vasul sa se raceasca, in interior. Se va forma un strat protector care va impiedica ruginirea vasului si lipirea mancarii. O astfel de pregatire (asezonare) trebuie repetata periodic, mai exact cand vasul isi pierde antiaderenta.
Atentie! Nu realizati asezonarea la temperatura ridicata, timp indelungat, intrucat există riscul sa se deterioreze manerul din lemn!
Curatarea vasului din fonta
Recomandam sa curatati vasul cu sare si apa fierbinte, folosind partea aspra a unui burete sau o jumatate de lamaie, aceasta fiind degresanta. Fonta fiind un material poros, evitati sa curatati vasul cu substante chimice sau detergenti care ar putea fi absorbiti de catre vas.
Intretinerea si depozitarea vasului din fonta
Recomandam ungerea vasului cu ulei vegetal inainte de fiecare depozitare. Daca vasul are capac, nu il depozitati inchis, pentru a se putea ventila.
Indepartarea ruginii (perfect normala la un vas din fonta pura)
Incalziti vasul si frecati folosind partea aspra a unui burete. Daca rugina persista, scufundati vasul intr-o solutie (50% apa, 50% otet) si apoi curatati din nou.
Puteti incerca curatarea vasului ruginit si cu un cartof. Taiati un cartof in doua, apoi frecati cu partea taiata a cartofului.
Dupa indepartarea ruginii se impune un nou proces de asezonare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.